Zachęcamy do komentowania tekstów! Na zwycięzcę tytułu Komentatora Kwietnia czeka nagroda książkowa - powieść ''Książę Mgły" - Carlos Ruiz Zafon!
Proza marca: Złodziej wspomnień - prolog | Poezja marca: cztery pory odpustów
Zapraszamy do udziału w zabawie komentatorskiej „Piórko”! Rozruszajmy forum na wiosnę!

Proza marca: Złodziej wspomnień - prolog | Poezja marca: cztery pory odpustów
Zapraszamy do udziału w zabawie komentatorskiej „Piórko”! Rozruszajmy forum na wiosnę!

Oscary
Oscary
A ja akurat rozumiem fenomen Jennifer, zresztą bardzo ją lubię
I w pełni popieram oscara dla Django za najlepszy scenariusz. Na temat najlepszego filmu się nie wypowiadam, bo jeszcze Argo nie widziałam, ale podejrzewałam, że tak właśnie będzie - oni lubią Afflecka.

When life gives you lemons, throw them back and demand Robert Downey Jr.'

- whatsername
- Furia Pustyni
Oscary
Ja też ją bardzo lubię, nic do niej nie mam, ale na Oscara moim zdaniem nie zasługiwała. 

where does everybody go when they go?
Oscary
Elvellon pisze:
Nie rozumiem tylko fenomenu Django. Film według mnie średnio udany. Odrobinę lepszy od Bękartów Wojny, które moim zdaniem były tragiczny pod każdym względem.
O argumentację proszę

"I'm not a bitch. I am THE Bitch. And for you I'm Ms. Bitch!"
-
- zaklęty miecz
Oscary
Uch, do tej pory nie mogę przeżyć, że dokładnie o 2:30 mój internet zakomunikował mi, iż w jakiś magiczny sposób przekroczyłam limit transferu danych, więc po obejrzeniu fragmentów czerwonego dywanu wkurzona poszłam spać.
Również jestem niepocieszona! Niezbadane są wyroki Akademii...
Szarl pisze:To jest straszny fail Akademii, że Hobbit nic nie zgarnął ;/... I'm not pleased!
Również jestem niepocieszona! Niezbadane są wyroki Akademii...

Oscary
Co do Hobbita, to akurat uważam, że nie film powinien dostać Oskara, bo zwyczajnie nie było w nim nic, czego byśmy się nie spodziewali po Władcy Pierścieni. Jak już powinno w przyszłości zgarnąć, to za charakteryzację smoka, którego jeszcze nie pokazali, a jeśli okaże się wprost zajebisty, że szczena opadnie, to wtedy bym się burzyła. 
Właśnie, to dziwne, że nie został nagrodzony. To był jeden z tych ambitniejszych filmów w tym roku i pozostający w pamięci. Bardzo pozytywnie go wspominam.

A tam Hobbit, mnie boli, że Atlas Chmur nic nie zgarnął...
Właśnie, to dziwne, że nie został nagrodzony. To był jeden z tych ambitniejszych filmów w tym roku i pozostający w pamięci. Bardzo pozytywnie go wspominam.

Po prostu robię za zły charakter.
- whatsername
- Furia Pustyni
Oscary
Zmieniam swój nieszczęsny typ na najlepszą aktorkę. Pierwszoplanową, oczywiście.
Emmanuelle Riva. Ta starsza pani, która zagrała w przegenialnym filmie "Miłość", o którym wypowiem się gdzie indziej i kiedy indziej.
Nie wiem, czym kierowała się Akademia, przyznając tę nagrodę i nie chcę w to wnikać, ale... kpina, no.
Emmanuelle Riva. Ta starsza pani, która zagrała w przegenialnym filmie "Miłość", o którym wypowiem się gdzie indziej i kiedy indziej.
Nie wiem, czym kierowała się Akademia, przyznając tę nagrodę i nie chcę w to wnikać, ale... kpina, no.

where does everybody go when they go?
Oscary
Q. pisze:Ja Hobbita odebrałem trochę jak Avatar - wizualnie niesamowicie, fabularnie już nie bardzo. Dla mnie było strasznie widać, że to próba zekranizowania jednej trzeciej dość cienkiej książki. W czasie trzech godzin.
Jackson nie tylko zekranizował Hobbita ale również Appendixy z Władcy Pierścieni, takie jak na przykład historia Thorina, bo tego w Hobbicie nie ma (z tego co pamiętam, dawno czytałam książkę)
Wracając do Oskarów: jeszcze nie widziałam Zero Dark Thirty, ale bardzo chciałam, żeby Bigelowa wygrała Oskara za reżyserię. Byłaby pierwszą kobietą w historii, która odebrałaby drugiego Oskara w tej kategorii (jest trzecią kobietą, którą została nominowana. To smutne).
Oscary
Mamy nominacje do Oscarów 2014. 
http://www.filmweb.pl/awards/Oscary/2014
Ze wszystkich filmów widziałam jedynie Grawitację i nie jest to dla mnie zaskoczeniem. Do reszty muszę się dobrać, zwłaszcza do Wilka.
Jeśli mam trzymać za kogoś kciuki (i to w ciemno), to będzie to Leo.

http://www.filmweb.pl/awards/Oscary/2014
Ze wszystkich filmów widziałam jedynie Grawitację i nie jest to dla mnie zaskoczeniem. Do reszty muszę się dobrać, zwłaszcza do Wilka.
Jeśli mam trzymać za kogoś kciuki (i to w ciemno), to będzie to Leo.

Po prostu robię za zły charakter.