Zachęcamy do komentowania tekstów! Na zwycięzcę tytułu Komentatora Kwietnia czeka nagroda książkowa - powieść ''Książę Mgły" - Carlos Ruiz Zafon!
Zapraszamy do udziału w zabawie komentatorskiej „Piórko”! Rozruszajmy forum na wiosnę!

Zapraszamy do udziału w zabawie komentatorskiej „Piórko”! Rozruszajmy forum na wiosnę!

Seriale, seriale!
- whatsername
- Furia Pustyni
Seriale, seriale!
Wytłumaczcie mi, jak to się dzieje, że oglądacie jakiś serial, który jest totalną kupą i udaje wam się do niego emocjonalnie przywiązać? Skończyłam "Reign" ([*]), płakałam jak głupia pomimo tego, że odcinek średni, ale za to końcówka.
Ojeju jeju. Tyle miłości!

where does everybody go when they go?
Seriale, seriale!
Mam tak z chociażby Chirurgami, szkoda mi strasznie, że będzie już tylko jeden sezon, mimo że właściwie już pięć sezonów temu ten serial stracił 95% swojego uroku. Sentyment 

Po-ta-toes! Boil them, mash them, stick them in a stew. Lovely big golden chips with a nice piece of fried fish.
Skróty: Jak poprawnie zapisywać dialogi ● Myślnik, półpauza i dywiz (łącznik) – jak je poprawnie stosować ● Jak wstawić wcięcia akapitowe ●
Piórko
Skróty: Jak poprawnie zapisywać dialogi ● Myślnik, półpauza i dywiz (łącznik) – jak je poprawnie stosować ● Jak wstawić wcięcia akapitowe ●

Seriale, seriale!
Hahahaha, z Chirurgami mam podobnie, jak Cam.
Za to zaczęłam oglądać Orange is the new black i strasznie mnie wciągnęło
Za to zaczęłam oglądać Orange is the new black i strasznie mnie wciągnęło

Jeśli nie wiesz, co masz dalej zrobić, to zrób sobie kawę.
Seriale, seriale!
"13 powodów" też mi się podobało i z niecierpliwością czekam na drugi sezon (ciekawe, czy będzie wielkie BUM
).
Ostatnio obejrzałam "Anne with an E" i taka mroczniejsza wersja "Ani" jest bardzo w moim typie. Szkoda, że pierwszy sezon ma tylko siedem odcinków, bo z chęcią obejrzałabym więcej.
"Orange Is the New Black" też oglądam. Poprzedni sezon mnie wynudził, za to obecny jest interesujący

Ostatnio obejrzałam "Anne with an E" i taka mroczniejsza wersja "Ani" jest bardzo w moim typie. Szkoda, że pierwszy sezon ma tylko siedem odcinków, bo z chęcią obejrzałabym więcej.
"Orange Is the New Black" też oglądam. Poprzedni sezon mnie wynudził, za to obecny jest interesujący

Seriale, seriale!
Ja z kolei nie dooglądałam jeszcze 13 powodów. Jakoś tak, przestało mnie rajcować.
Za to obejrzałam cały Taboo. I chcę wiecej
Za to obejrzałam cały Taboo. I chcę wiecej

- Anna Nazabi
- świetlista lanca mrozu
Seriale, seriale!
Jane Eyre z 2006 roku, obejrzałam też film z 2011, który jest niestety na sporo niższym poziomie. Jestem naładowana pozytywną, romantyczną energią, mogę klecić romans.
Seriale, seriale!
Jeden z najlepszych seriali, które dane mi było oglądać - Terra Nova. Był wspaniały. Niestety był zbyt drogi i serial skończył się na pierwszym sezonie. Każdy odcinek oglądałem z zapartym tchem.
Myślę, że warto wspomnieć Revolution - współczesny świat pozbawiony energii elektrycznej. Ciekawy i dający nieco do myślenia, jak bardzo nasza cywilizacja uzależniona jest od prądu.
The 100. Naprawdę warty obejrzenia. Też post-apo, tylko tym razem po wojnie nuklearnej. Jedyni ocalali ludzie mieszkają na stacji kosmicznej. Zsyłają na Ziemię setkę więźniów.
A aktualnie przerabiam Mr. Robot. Jeśli kogoś interesują poczynania hakerów i Anonimowi, to na pewno się wciągnie.
Myślę, że warto wspomnieć Revolution - współczesny świat pozbawiony energii elektrycznej. Ciekawy i dający nieco do myślenia, jak bardzo nasza cywilizacja uzależniona jest od prądu.
The 100. Naprawdę warty obejrzenia. Też post-apo, tylko tym razem po wojnie nuklearnej. Jedyni ocalali ludzie mieszkają na stacji kosmicznej. Zsyłają na Ziemię setkę więźniów.
A aktualnie przerabiam Mr. Robot. Jeśli kogoś interesują poczynania hakerów i Anonimowi, to na pewno się wciągnie.
Sometimes... I dream about cheese...
Seriale, seriale!
Mr. Robot szybko mnie znudził niestety.
Ja aktualnie oglądam Ozark. I powiem, że na razie mnie wciągnął, chociaż tematyka spoza moich zainteresowań. Dobrze wykreowane postacie robią robotę, tak mi się wydaje.
Ja aktualnie oglądam Ozark. I powiem, że na razie mnie wciągnął, chociaż tematyka spoza moich zainteresowań. Dobrze wykreowane postacie robią robotę, tak mi się wydaje.

Seriale, seriale!
Też zaczęłam oglądać "Ozark", chociaż opis serialu mnie w ogóle nie zainteresował. Nawet polubiłam głównego bohatera, a Bateman zawsze mnie jakoś odpychał.
Seriale, seriale!
Ja teraz oglądam na bieżąco "Salvation" i czekam na napisy polskie do dziesiątego odcinka, choć obejrzałem już go z angielskimi, lecz znając mój poziom języka obcego, to coś mi umknęło.
— No to płyńmy dalej, marynarzu, bo?
— Navigare necesse est, vivere non est necesse.
Andrzej Ziemiański – Pomnik Cesarzowej Achai - Tom V
— Navigare necesse est, vivere non est necesse.
Andrzej Ziemiański – Pomnik Cesarzowej Achai - Tom V