D.M. pisze:Jedna malutka uwaga co do pisowni: "półbyk" i "półczłowiek" należy pisać łącznie, choć przeglądarka czy inny program może to podkreślać (z przedrostkiem "pół-" potencjalnie może występować każdy rzeczownik, ale nie każdy jest wpisany z tym przedrostkiem do słownika programu). Rozdzielna pisownia występowałaby, gdyby chodziło o połowę byka i połowę człowieka. Być może, w Minotaurze można dostrzec takie właśnie połowy, ale wtedy należałoby pisać nie "pół byk", a "pół byka". Jeśli piszemy "półbyk", mamy na myśli coś będącego bykiem częściowo, a Minotaur właśnie taki jest.
Bardzo Ci dziękuję, nie wiedziałam o tym, a rzeczywiście podkreśliło mi na czerwono, więc uznałam, że zwyczajnie pisownia zmieniła się o czasu wydania książki, którą mam w swojej biblioteczce
Dodano po 11 minutach 47 sekundach:
Ten tekst to coś pomiędzy limerykiem, a monologiem jednego bohatera, który nie oczekuje odpowiedzi.
To chciałam oddać, ale jeśli dzięki temu tekstowi ktoś, czytający przeczyta jego pierwowzoru, to mogę być z siebie w niewielkim stopniu dumna.