Grudzień 2019, Dziennik ludzi bezsennych - opowiadania własne.
Przydatne definicje
drabble: krótka forma literacka licząca dokładnie sto słów
miniatura literacka (short story): krótki utwór składający się z mniej niż 7 500 znaków
opowiadanie – krótki utwór epicki o prostej akcji, niewielkich rozmiarach, najczęściej jednowątkowej fabule, pisany prozą
Teksty dłuższe (fragmenty powieści, długie opowiadania) należy publikować w dziale "Opowiadania i fragmenty powieści".
Nazwa tematu powinna składać się z tytułu tekstu. W przypadku publikowania fanfiction, należy podać źródło w nawiasie kwadratowym, przykładowo: "[Harry Potter] Tytuł opowiadania".
Każdy tekst należy odpowiednio otagować. Tagi wybieramy z pola pod tytułem tematu.
Grudzień 2019, Dziennik ludzi bezsennych - opowiadania własne.
Jean - Paul Sartre
Może złe połączenie rozmówców?
Interesujący tekst:)
Jean - Paul Sartre
Upłynione chwile, przesączene przez skostniałe z zimna palce, którą dawno utraciły siłę do uścisku drugiej ręki.
Powinno być "które" zamiast "którą" oraz chyba "przesączone" zamiast "przesączene". Google podkreśla też "Upłynione", ale to może być jakiś trochę autorski neologizm. :-)
A temat dość ciekawy. Zdarza się czasem tak, że o kimś myślę, że zbyt długo ze mną rozmawia, albo że dochodzę do wniosku, że ja z kimś rozmawiałem zbyt długo. Z reguły to nie jest istotnym problemem. I z doświadczenia wiem, że chyba umiem tak się nastawić, by to nie bardzo przeszkadzało, nawet kiedy się wydaje, że to przeszkadza. Mogę też odnotować, że takie się zdarza tak z ustnym rozmawianiem, jak i z pisemnym przez Internet.
Cieszę się tekst Ciebie zainteresował.
Dziękuję i pozdrawiam D. M.
Jean - Paul Sartre
Jean - Paul Sartre
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości