Sobotni poranek Joanny należał do wyjątkowo nieprzyjemnych. Rozdzierający plecy ból z miejsca kazał jej porzucić plan cotygodniowych porządków. Uradowany takim obrotem spraw kurz fruwał po całym mieszkaniu, osiadając na meblach i nerwach gospodyni. Rozżalona Joanna szturchnęła małżonka łokciem w czuły punkt pod żebrami, zawodząc:
— Dom brudny, lodówka pusta, a mnie tak bardzo boli! Marzę o masażu!
— No to ci załatwię, kochanie, odpoczywaj sobie — odparł defensywnie mąż i prędko wyszedł. Wrócił po przeszło dwóch godzinach z krzepkim mężczyzną w białym fartuchu.
— Jurek! Co ty, kto to jest? — zawołała oszołomiona Joanna.
— No masarz. Przecież sama mówiłaś, że lodówka pusta, a ciebie boli.
Masarz nie pomasuje
Regulamin forum
W tym dziale należy publikować wyłącznie miniatury, drabble i krótkie opowiadania.
Przydatne definicje
drabble: krótka forma literacka licząca dokładnie sto słów
miniatura literacka (short story): krótki utwór składający się z mniej niż 7 500 słów
opowiadanie – krótki utwór epicki o prostej akcji, niewielkich rozmiarach, najczęściej jednowątkowej fabule, pisany prozą
Teksty dłuższe (fragmenty powieści, długie opowiadania) należy publikować w dziale "Opowiadania i fragmenty powieści".
Nazwa tematu powinna składać się z tytułu tekstu. W przypadku publikowania fanfiction, należy podać źródło w nawiasie kwadratowym, przykładowo: "[Harry Potter] Tytuł opowiadania".
Każdy tekst należy odpowiednio otagować. Tagi wybieramy z pola pod tytułem tematu.
Przydatne definicje
drabble: krótka forma literacka licząca dokładnie sto słów
miniatura literacka (short story): krótki utwór składający się z mniej niż 7 500 słów
opowiadanie – krótki utwór epicki o prostej akcji, niewielkich rozmiarach, najczęściej jednowątkowej fabule, pisany prozą
Teksty dłuższe (fragmenty powieści, długie opowiadania) należy publikować w dziale "Opowiadania i fragmenty powieści".
Nazwa tematu powinna składać się z tytułu tekstu. W przypadku publikowania fanfiction, należy podać źródło w nawiasie kwadratowym, przykładowo: "[Harry Potter] Tytuł opowiadania".
Każdy tekst należy odpowiednio otagować. Tagi wybieramy z pola pod tytułem tematu.
Masarz nie pomasuje
Dziękuję! Cieszę się, że mogłam na coś się przydać 

Granice mojego języka są granicami mojego świata.
Masarz nie pomasuje
Przyciągający oko tytuł, zabawny drabbelek. I like it 

Jeśli nie wiesz, co masz dalej zrobić, to zrób sobie kawę.
Wróć do „Proza: miniatury i drabble”