świt
wysoko stawia poprzeczkę
wieczorem powiem czy ją pokonałam
ze strachu
czy chciałam i potrafiłam
przeciąć lęk
sznur pętający stopy
spalę jak linkę po wisielcu
na szczęście
Wąż zmienia skórę sezonowo
świt
wysoko stawia poprzeczkę
Prawda.
Każdy dzień stawia nowe wyzwanie. Bardzo, ale to bardzo podoba mi się zakończenie, ten ograniczający sznur spalony jak linka po wisielcu. Choć może inne słowo, np. "pętla", byłoby lepsze w tym przypadku? Linka nie kojarzy się bezpośrednio z powieszeniem, ale może w tym przypadku nie musi, bo przecież wiadomo, o czym mowa.
Po-ta-toes! Boil them, mash them, stick them in a stew. Lovely big golden chips with a nice piece of fried fish.
Skróty: Jak poprawnie zapisywać dialogi ● Myślnik, półpauza i dywiz (łącznik) – jak je poprawnie stosować ● Jak wstawić wcięcia akapitowe ●
Piórko
Skróty: Jak poprawnie zapisywać dialogi ● Myślnik, półpauza i dywiz (łącznik) – jak je poprawnie stosować ● Jak wstawić wcięcia akapitowe ●

Świetne, ale depresję z kilometra widać. 
Głowa do góry!

Głowa do góry!
Camenne pisze:świt
wysoko stawia poprzeczkę
Prawda.
Każdy dzień stawia nowe wyzwanie. Bardzo, ale to bardzo podoba mi się zakończenie, ten ograniczający sznur spalony jak linka po wisielcu. Choć może inne słowo, np. "pętla", byłoby lepsze w tym przypadku? Linka nie kojarzy się bezpośrednio z powieszeniem, ale może w tym przypadku nie musi, bo przecież wiadomo, o czym mowa.
Nie miałam specjalnie wyboru, bo wcześniej jest:
sznur pętający stopy
spalę jak linkę po wisielcu
Zawisnąć można na wszystkim na żyłce od wędkowania też / znam taki przypadek/. Dziękuję za komentarz

Palmer pisze:Świetne, ale depresję z kilometra widać. Głowa do góry!
Już jest

Nie mam monopolu na rację.